Prova köpa kondomer klimatsmart

Alla vill vi ligga mer, men det är få som gör det. Att ha sex i ett fast förhållande har de senaste åren gått ner från 5 gånger i månaden till 4. Många säger också att de vill ligga klimatsmart, men går det?

Ja det gör det. Det behövs dock ett engagemang som ibland kan vara svårt att få fram på grund av trötthet eller stress. Det är därför man bör börja lite långsamt med att bara spendera tid hemma med varandra under vardagarna. Om man spenderar tid hemma istället för att åka bort så sparar man på klimatet. Behandla dessa stunder som dejter. Köp ingenting till varandra inför dessa dejter, att hela tiden köpa nya saker är inte klimatsmart.

När ni sedan har dessa dejterna kan ni tar er tid att prata igenom vad som kan göras. Här kommer några förslag på hur ni kan få mer tid till varandra samtidigt som ni sparar på miljön.

Duscha samtidigt – Om ni duschar samtidigt sparar ni energi på att båda duschar för sig. Det är också ett perfekt tillfälle att komma nära varandra och kramas, hångla eller kanske till och med ha sex.

Gå med i 10 tusen meters klubben – Inte den man kommer med i om man har sex på ett flygplan, utan den man går med i när man har sex på ett tåg. Att ta tåget istället för bilen är miljövänligt, i tåget går det också att spendera tiden på ett roligare sätt. Som exempelvis sex inne på toaletten.

Gå och lägg er tidigare och samtidigt på vardagarna – Mer tid tillsammans i sängen innebär mer tid till att tända till. Mer tid i sängen innebär mindre elektronik som står på hela tiden.

Handla kondomer tillsammans – Att tillsammans avgöra vilken sorts kondom som kan fungera bäst är något som alla partners bör göra. Tänk bara på att köpa kondomer klimatsmart, detta genom att köpa kondomer som inte innehåller latex.

Hoppas att dessa tips gör så att ni kan ha ett bättre mer klimatsmart sexliv.