Jag äger flera flanellskjortor

Äger du någon flanellskjorta? Själv har jag flera stycken hemma i olika färger, både enfärgade och med det klassiska rutmönstret. En flanellskjorta går bra att använda lika mycket ute i naturen under en lång vandring eller andra utomhusaktiviteter som i vardagen när man vill vara lite mer ledigt klädd. Fördelen med denna typ av skjorta är att den är mjuk i tyget vilket gör att den inte kliar eller känns sträv mot huden. På så sätt är den väldigt behaglig att bära.

Flanell blir mode

På senare år har flanellskjortan förknippats med skogshuggare och andra yrken där man är en hel del ute i skogen och är aktiv med grövre arbeten, därav att det också kan kallas för en arbetsskjorta. Oftast är dessa arbetsskjortor i flanell även förstärkta med till exempel mocka på utsatta delar såsom armbågar för att göra plagget mera slitstarkt. Men på senare år har den klassiska flanellskjortan även kommit att bli ett modeplagg, både kvinnor och män bär skjortan i vardagen och plagget syns på modevisningar världen över.

Klassiker

Pratar man om en skjorta i flanell får de flesta upp bilden av en röd/svart rutig skjorta i huvudet, då detta oftast är utseendet på den klassiska flanellskjortan. Men just flanell innebär att tyget har en borstad yta vilket gör den väldigt mjuk och fluffig. Skjortan tillverkas oftast i bomull men även ullvarianter på skjortan kan förekomma. I och med den fluffiga eller ruggade ytan så blir materialet också lite varmare vilket gör att skjortan passar perfekt att använda när det är lite kyligare utomhus. Jag själv använder plagget till vardags, oftast istället för en jacka att ta på mig när det inte är för varmt utomhus. Hitta snygga flanellskjortor att bära både i arbetslivet eller till vardags här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: vmf