Solceller i Östersund

      Inga kommentarer till Solceller i Östersund

Nästa vecka åker jag för att installera solceller i Östersund och här kommer vi att stanna i några veckor för att hinna installera alla solceller både för privata hushåll men också för några företag. Jag jobbade som takläggare i många år och tyckte att det var helt ok, ända till jag började få besvär i mina fötter av allt klättrande på tak för att lägga både papp och takpannor. I samma veva började takläggare på företaget jag arbetade på att få förfrågan från företag som sålde solceller om vi ville börja hos dom. Det var bättre betalt och mindre ”springande” på taken och eftersom vi alla var vana vid att arbeta på tak så passade vi perfekt för jobbet att installera solceller på tak.

Solceller på tak

De första jobben jag var med om på företaget jag bytte till var just att montera solceller på olika typer av tak. Det kunde vara på branta ladugårdstak, eller på vanliga sadeltak på villor men det vanligaste var att det var installation av solceller på just tak. Att installera solceller har ökat i popularitet i takt med att priserna på elen har ökat och nu också har gått upp för andra typer av alternativ uppvärmning. Under de senaste 10 åren har intresset för solcellsparker ökat kraftigt framförallt för större anläggningar som gör åt mycket egen el. Att installera solceller i en solcellspark är ett riktigt guldjobb jämfört med att klättra på tak.

Hur funkar solceller?

Kort och gott så skapas en elektrisk spänning, sk likström, mellan fram- och baksidan av solpanelen, som skickas vidare rakt in i din elcentral. I elcentralen omvandlas likströmmen till växelström innan den skickas vidare in i ditt hus och eluttagen. Om du får ett överskott av solel kan du spara denna i ett batteri för att använda när det inte finns någon sol. Eller så säljer du ditt överskott direkt till ett elbolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: ep8